Studieplan for nasjonal eksamen i anatomi og fysiologi

For noen dager siden ble vi utfordret til å lage en plan til de som skal ha eksamen 12. august. Det har vi gjort! I dette innlegget finner du både gode studietips og en nedlastbar studieplan.

Om åtte uker arrangeres ny/utsatt eksamen i anatomi og fysiologi for dem som enten har vært forhindret fra å ta den tidligere, eller som har strøket på tidligere forsøk. En av våre følgere utfordret oss til å lage en plan for dem som må rekke over alt stoffet før dette. 

Vi kommer ikke bort fra at det er svært mye stoff som må sitte før denne eksamenen, og åtte uker er ikke mye tid å gjøre det på. Det krever dermed både mye jobb, tid og innsats fra din side. Du må jobbe systematisk og jevnt for å rekke over dette pensumet i løpet av sommeren. 

En fordel er at du antakeligvis har vært gjennom mye av dette stoffet tidligere. Og selv om du strøk eller ikke fikk gått opp til eksamen, skal du ikke kimse av alt det du likevel har lært på første og eventuelt andre forsøk!

En trøst kan også være at vi står klare til å lede deg gjennom det. Våre videoer på medeasy.no dekker alt du må kunne for å stå på eksamen. Det du lærer kan deretter repeteres ved hjelp av våre flervalgsoppgaver. Du kan når som helst sende oss spørsmål på slutten av hver video om det er noe du ikke forstår.  I tillegg til dette har vi laget en plan for deg som må gjennom hele pensum på nytt. 

Planen forutsetter at du jobber en vanlig skoledag seks dager i uka. Det er satt opp en dag fri hver uke. Vi tenker det er viktig at du overholder denne og bruker den til noe du kan glede deg til de forutgående dagene. Fridagen kan selvsagt flyttes på slik at du får fridagen når du trenger den mest. Men da må du selvsagt til gjengjeld jobbe der det er satt opp fri. 

Hvis du er blant dem som er godt i gang med pensum allerede, eller liker best å planlegge mer fritt, har vi også laget en egen versjon der du kan fylle inn alt selv. Generelt anbefaler vi i hovedsak å følge rekkefølgen på temaene slik vi har satt det opp. Vi mener det er den mest pedagogiske rekkefølgen, og den er også laget slik at du får med deg de nyeste videoene etter hvert som de slippes utover sommeren. 

Her finner du planene våre som nedlastbar PDF:
Studieplan ferdig utfylt
Blank studieplan

Vi vet godt at det er tungt å sitte med pensum i sommerferien. Men tenkt så flink du skal bli! Og husk at det virkelige målet er at du skal bli en best mulig sykepleier for pasientene du skal møte og hjelpe. Gjør det beste ut av det, og ta med deg lesingen på stranda, hytta eller norgesferien. Premier deg selv underveis, og pass på å ta pauser. Husk også å ta vare på deg selv med nok søvn, mat, drikke og fysisk aktivitet. Med litt tilpasning får du det til!

Vi heier på deg!